EGALISEREN

basis voor een mooie vloer

Egaliseren is de basis voor een mooie vloer

Egaliseren is de basis voor een mooie vloer, vooral als je een nieuwe vloer wilt laten leggen dien je de vloer altijd eerst te egaliseren voor een optimaal resultaat. Wij helpen je om de ondergrond in topconditie te brengen zodat je kunt genieten van een optimale woon- of werkervaring.

Het laten egaliseren van de vloer is eigenlijk het gladmaken van de ondervloer en hierdoor is deze geschikt voor de nieuwe toplaag zoals pvc, hout, laminaat, vloerbedekking, etc.

Een vloer egaliseren is in 99% noodzakelijk om een mooi en straks resultaat te krijgen, een nieuwe vloer is vaak een flinke investering en hier wil je dan ook jaren plezier van hebben.

Egaliseren in 3 stappen

1 SCHONE ONDERVLOER & PRIMER

Voor we kunnen egaliseren is het belangrijk dat de ondervloer schoon en stofvrij is. Voordat de egaline aangebracht wordt dient de vloer voorgelijmd te worden voor de beste hechting van de egaline.

2 VERDELEN EN ONTLUCHTEN

Nadat de primer is aangebracht zal de egaline aangemaakt worden en vervolgens wordt de egaline aangebracht. Na het aanbrengen van de egaline word de vloer ontlucht met een prikroller.

3 HET UITHARDEN VAN DE EGALINE

Afhankelijk van de vloerdikte van de egaline duurt het gemiddeld minimaal 6-12 uur voordat de vloer beloopbaar is. Wij adviseren minimaal 24-36 uur te wachten met het leggen van de nieuwe vloer.

Bekijk de video van Vloeren Kameraad

vloerenkameraad video

Voordelen van egaliseren ?

 • Voorkomt vochtproblemen
 • Voorkomt ‘doorlek’ problemen
 • Strakkere en gelijkmatige vloer
 • Langere levensduur van je vloer
 • Zelfde dag nog uitgevoerd
 • Zorgt voor minder slijtage
 • Scherpe prijzen met goede service
 • Onze mensen doen het vakwerk voor je

Deze BN'ers kozen ook voor de Vloeren Kameraad

0
Tevreden klanten
0
M2 Vloeren gelegd
0
Professionele leggers

Voorbeeld hoe egalisatie eruit ziet

Veelgestelde vragen ?

Waarom je vloer laten egaliseren

Egaliseren geeft een mooier resultaat en zorgt voor minder slijtage. Dit zijn echter niet de enige voordelen, het voorkomt ook vochtproblemen. Doordat de ondervloer goed aansluit op de bovenvloer, krijgt vocht geen kans om hier tussen te komen.

Ook het leggen van een nieuwe vloer op een gladde en vlakke ondervloer, gaat stukken sneller en makkelijker. Dit bespaart tijd en zo ook kosten. Bovendien verleng je de levensduur van de nieuwe vloer en heb je hier langer plezier van.

Kan iedere vloer geëgaliseerd worden?

Bijna alle vloeren kunnen geëgaliseerd worden, de meest voorkomende vloeren die geëgaliseerd worden zijn de betonvloer, zandcementvloer & tegelvloer. Houtenvloeren kunnen in de meeste gevallen ook worden geëgaliseerd maar dit is vaak afhankelijk van de kwaliteit van het hout.

Voor iedere ondervloer gebruiken wij verschillende primers en egaline.

Hoelang duurt een vloer egaliseren?

Hoelang het vloer egaliseren duurt is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van de vloer. Tot 200m2 egaliseren kan er per dag geëgaliseerd worden, dit is inclusief het aanbrengen van primer, schuren van de vloer en indien nodig het afkitten van de vloer.

Wat is er nodig om te kunnen egaliseren?

Belangrijk is dat de vloer bezemschoon en leeg is. Daarnaast is er stromend water nodig om de egaline aan te kunnen maken.

Razendsnel een offerte ontvangen?

Wil je snel een offerte ontvangen? Bel 0251-83 28 23 en je ontvangt direct en vrijblijvend een scherpe prijs!
Ontvang je liever een offerte per e-mail? Vul dan onderstaand offerte formulier in.

Waarderingen van onze klanten

 • Avatar Adem S ★★★★★
  We zijn bij meerdere plekken geweest voor een offerte voor pvc visgraat en tegel laminaat. Vloeren kameraad was de goedkoopste met … meer de beste kwaliteit. Ze bieden daarnaast ook hele goede service aan! Ze hebben er het beste werk van gemaakt! Wij raden het iedereen aan! Bedankt!!
 • Avatar Dennis Peggeman ★★★★★
  Wat een top bedrijf is dit zeg. Daar kunnen de meeste nog van leren. Eerst besloten om de 1e verdieping te laten leggen. Nadat ze zeer … meer snel klaar waren en het eindresultaat was ontzettend mooi. Toen maar ook besloten om de woonkamer, keuken en de hal te laten leggen. Wederom ook weer zeer snel klaar en perfect gelegd. Dus voor de mensen die een mooie vloer willen laten leggen en ook nog betaalbaar, zou ik zeker kiezen voor de vloeren kameraad in Beverwijk.
 • Avatar Sandra Slagt ★★★★★
  Heel fijn bedrijf!!! Mijn laminaat is prachtig en zeer kundig gelegd door hele aardige mensen. Dankjewel Vloeren Kameraad!!
 • Avatar Remco Graas ★★★★★
  Wat een geweldige vloer gelegd. In 1 dag klaar en zeer professioneel gelegd door vakmensen. Van de vriendelijke verkoopster in de winkel … meer tot de chauffeur die op zondag de spullen kwam brengen tot en met de vakmensen die hem hebben gelegd. Een dikke tien. Als er 7 sterren beschikbaar waren had ik die gegeven.. vriendelijk dank voor de snelle service. Vr. Groet. R. Graas
 • Avatar Tubay Gokalp ★★★★★
  Na enige twijfel en na het lezen van de positieve reviews besloten om toch voor vloerenkameraad te kiezen. Elders zijn wij nog nooit … meer zo goed geholpen als bij vloerenkameraad, zeer vriendelijk ontvangen en geholpen en zeer professionele vloerenleggers die zelfs voor nazorg nog eens langskomen! Uiterste Top service en breed assortiment!
 • Avatar Learta Maksutaj ★★★★★
  We zijn heel erg blij met het resultaat! Visgraat en normale laminaat laten zetten. Allebei heel mooi gelegd en heel snel. Pvc visgraat … meer is echt van top kwaliteit met ondervloer en al eraan vast. Alles is tot de kleinste detail netjes afgewerkt. Alle hoeken heel mooi plinten gelegd. Personeel helpt goed mee om de juiste keuze te maken.
 • Avatar Deniz Can ★★★★★
  De vloer in mijn nieuwe appartement in Rotterdam was binnen 1 dag gelegd en is super strak geworden! Vriendelijke mensen, uitstekende … meer service en een goede prijs. Precies zoals afgesproken: zeer tevreden en een prachtig resultaat!
 • Avatar Mohamed Atef ★★★★★
  Wat een super top bedrijf is dit zeg.Wij hebben onze laminaat en tegels hier gehaald.Eigenaren zijn super mee denkend en het mooiste … meer van alles is dat ze het ook gratis voor je bezorgen en leggen.Plus omdat ik in een verhuizing zat boden ze hun bus aan dat ik daar mee kan verhuizen.Al met al top kwaliteit , top service en top mensen.
 • Avatar Anouar Basel ★★★★★
  Super mooie vloer laten leggen door Vloerenkameraad in Beverwijk. In de winkel zijn we super goed geholpen. Ook de jongens van de legservice … meer waren zeer netjes en vakkundig. Bedankt Vloerenkameraad ????????????